Persbericht Energieteam

Energierondje kan huurders 900 euro per jaar opleveren

19 januari 2015

De Woonbond lanceert vandaag de campagne ‘Er zit geld in je huis’ als onderdeel van het project ‘Bespaar energie met de Woonbond’. Met deze campagne maakt de Woonbond huurders bewust van het geld dat in hun huis zit. In een stopcontact, op het dak of in de ramen: huurders laten onnodig veel geld liggen.

Aan de hand van een energierondje met concrete voorbeelden, stimuleert de Woonbond huurders om energie en geld te besparen.

Een opsteker, zo vlak na de meest deprimerende dag van het jaar. De Woonbond lanceert de campagne bewust een dag na Blue Monday en doopt vandaag dan ook om tot Green Tuesday. Een dag met goed nieuws, want geld besparen kan al heel gemakkelijk en zit in kleine dingen. Zo scheelt het bij oude woningen al 117 euro per jaar om de verwarming ’s nachts en als je weggaat lager te zetten. Alle maatregelen bij elkaar opgeteld levert dit een gemiddeld huishouden maar liefst rond de 900 euro per jaar op. Dat is maandelijks bijna de helft van de gemiddelde energierekening (160 euro). Er valt dus nog veel te winnen met een energierondje.

Energierondje

Op de compleet vernieuwde website www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl kunnen huurders nu terecht voor een energiebesparingsrondje. De Woonbond geeft hier tips voor maatregelen die huurders zelf kunnen treffen, zoals stekkers uit het stopcontact halen of dikke gordijnen ophangen. Daarnaast wijst de Woonbond op maatregelen die huurders samen met de verhuurder kunnen treffen, zoals het plaatsen van dubbelglas of dakisolatie. Omdat daarvoor vaak langer overleg nodig is, roepen we huurders op om alvast zelf aan de slag te gaan.

Toolkit

In het kader van de nieuwe campagne heeft de Woonbond diverse (communicatie)middelen ontwikkeld, die huurders(organisaties) kunnen gebruiken om andere huurders op een leuke manier bewust te maken van energiebesparing. Zo kunt u posters downloaden, ophangen en verspreiden, en diverse foto's gebruiken voor Facebook en Twitter. Als huurdersorganisatie kunt u op eigen websites en in nieuwsbrieven gebruik maken van de kant-en-klare advertenties (banners en sliders).

energiebesparing

Persvoorlichter

Simone Ketelaars
020-5517768
ma, di, wo, vr
Contactformulier

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen