Enorme opkomst eerste landelijke woondemonstratie

13 september 2021

Ruim vijftienduizend mensen protesteerden afgelopen zondag in Amsterdam voor het recht op betaalbaar wonen. De Woonbond ondersteunde de organisatie van het woonprotest, in handen van een jonge groep activisten.

Demonstranten tijdens Woonprotest 12 september
Demonstranten tijdens Woonprotest 12 september

De actievoerders willen dat de verhuurderheffing, de belasting op sociale huur, wordt afgeschaft zodat corporaties voor lagere huren kunnen verhuren en meer kunnen bouwen, dat de prijzen in de vrije huursector aan banden worden gelegd en een aanpak van beleggers op de woningmarkt, en tegen discrimerend beleid op de woningmarkt. 

Blijf lawaai maken

Woonbonddirecteur Zeno Winkels sprak vanaf het podium tegen een vol Westerpark. ‘We moeten lawaai blijven maken, tot ze in Den Haag in actie komen.’ De Woonbond wil dat de Tweede Kamer snel in actie komt om de verhuurderheffing af te schaffen en de prijzen in de vrije sector aan banden te leggen.

‘Huisjesmelkers, functie elders’

Tal van sprekers spraken zich uit voor betaalbare woningen, voor zeggenschap van bewoners over hun buurten, terwijl beleggers het moesten ontgelden. Ook op de protestborden met leuzen als  ‘Huisjesmelkers, functie elders’.

Volgende demonstratie

De volgende landelijke demonstratie, de 'Woonopstand' staat gepland op 17 oktober in Rotterdam. 

actie

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen