Gluurverhoging niet per 1 juli ingevoerd

27 juni 2012

De laatste hoop die minister Spies had om de wet voor extra huurverhoging nog voor 1 juli in te voeren is de grond in geboord. De behandeling van het wetsvoorstel is aangehouden en de Eerste Kamer heeft gisteren niet over de wet gestemd. De volgende keer dat de Eerste Kamer weer vergaderd is op 3 juli.

Stop de gluurverhoging
Stop de gluurverhoging

Diverse verhuurders hebben bij het versturen van de huurverhogingsaanzegging nog rekening gehouden met het invoeren van de gluurverhoging per 1 juli. Nu dit definitief van de baan is, zijn alle huurverhogingen voor gereguleerde woningen per 1 juli hoger dan 2,3% dus onwettig. De Woonbond roept alle huurders, die een hogere huurverhoging aangezegd hebben gekregen, op om hiertegen bezwaar te maken.

Dat de wet nog niet is aangenomen heeft consequenties voor de huurders van een paar corporaties in de grote steden.

Aanzegging onder voorbehoud

Vestia, Rochdale en De Key hadden tot nu toe een aanzegging voor huurverhoging onder voorbehoud gedaan. Zij hadden hun huurders in principe een huurverhoging van 2,3% per 1 juli aangezegd. Daarbij maakten zij echter het voorbehoud dat zij die aanzegging zouden intrekken indien de wet voor die tijd zou worden aangenomen. Huurders met een huishoudinkomen boven 43.000 zouden dan een nieuwe, hogere, aanzegging voor huurverhoging krijgen.

Voor alle huurders 2,3% huurverhoging

Nu de Eerste Kamer niet voor 1 juli heeft ingestemd met de wet, komt die voorwaarde uit de huurverhogingsaanzegging te vervallen. Ook voor alle huurders van deze corporaties geldt dus gewoon de huurverhoging van 2,3%.​

betaalbaarheid
Eerste Kamer
inkomensafhankelijke huurverhoging
kabinetsbeleid

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen