Gluurvrije verhuurders

2 april 2012

De Woonbond heeft een lijst gemaakt van gluurvrije verhuurders, verhuurders die de 5% extra huurverhoging op inflatie niet zullen opleggen aan hun huurders. De komende periode wordt deze lijst verder aangevuld.

Stop de gluurverhoging
Stop de gluurverhoging

De lijst gluurvrije verhuurders is in eerste instantie opgesteld met behulp van onderzoeksgegevens die de NOS onlangs publiceerde op zijn website. Op dit moment blijkt een minderheid van 54 woningcorporaties de gluurverhoging niet toe te passen. Van de andere corporaties die zijn bevraagd, bleken er 74 nog geen besluit te hebben genomen en 160 leggen de gluurverhoging al in 2012 aan hun huurders op.

De lijst bevat (bijna) alleen woningcorporaties, maar kent u een gluurvrije commerciële verhuurder, laat ons dat dan weten. Dan kunnen wij die toevoegen aan het overzicht.

Dat geldt overigens ook voor woningcorporaties die niet op de lijst staan. Op dit moment hebben veel corporaties de keus nog steeds niet gemaakt, maar dat kan van de ene op de andere dag veranderen. Elke verhuurder die Nee zegt tegen de gluurverhoging, verdient een plek op de erelijst.

Houd ons op de hoogte

Helaas komt het een enkele keer ook voor dat een verhuurder die eerst nee tegen de gluurverhoging heeft gezegd, daarop terug komt en hem wel gaat opleggen. Of eventueel in 2013, omdat men de kat even uit de boom wil kijken. Houd ons op de hoogte via de Gluurvrije Verhuurder op Gluurverhoging.nl

betaalbaarheid
inkomensafhankelijke huurverhoging

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen