Gratis ledlampen voor huurders in Veenendaal

14 juni 2017

De huurdersorganisatie van Patrimonium in Veenendaal (HVPV) gaat samen met de verhuurder in alle woningen 3 á 4 gloeilampen vervangen door ledlampen. De actie is ook bedoeld om huurders bewuster te maken over energiebesparing.

Vervang kapotte lampen door led-lampen

Hennie Nagel, voorzitter van HVPV merkte zelf tijdens een bezoek als energiecoach dat de drempel voor bewoners om een ledlamp te kopen vaak hoog is. Hij besprak dat met Patrimonium en samen bedachten ze dit plan.

Logistieke operatie

Het project is een behoorlijke logistieke organisatie: 20 teams van 2 personen gaan 16 juni op pad om bij de eerste 500 woningen persoonlijk lampen te verwisselen. De teams beginnen op plekken waar gemiddeld genomen veel huurders wonen met een relatief laag inkomen. Energiecoaches, leden van bewonerscommissies en medewerkers van Patrimonium nemen het vervolg voor hun rekening. Ook wordt gedacht aan stageprojecten voor middelbare scholieren.

Actie op het gemeentehuis

Hennie: “Voor de gloeilampen die tijdens de actie verzameld worden bedenken we nog een ludieke actie. We willen ze aanbieden aan de gemeente. De pers wordt daarbij uitgenodigd. Daarmee wordt nog weer eens aandacht gevraagd voor het belang van duurzaamheid en voor het werk van de energiecoaches die in Veenendaal heel actief zijn”.

Energiecoaches

In het hele land zijn energiecoaches bezig om andere bewoners enthousiast te maken voor energiebesparing. De focus ligt daarbij op wat je zelf als huurder kunt doen. Daarnaast moet de verhuurder natuurlijk ook zorgen voor energiebesparende maatregelen aan de woning. Er zijn inmiddels al ruim 140 energiecoaches opgeleid door het WKA.  Ook  interesse in de mogelijkheid voor een training? Kijk op de website van het WKA voor het trainingsaanbod

energiebesparing
energiecoach

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen