Grondlegger huurdersbeweging Ab Haak overleden

24 oktober 2016

Op vrijdag 21 oktober is Ab Haak op 73-jarige leeftijd overleden in zijn Woonplaats Emmer Compascuum. Ab Haak was jarenlang een vurig voorvechter van de belangen van huurders en heeft aan de wieg gestaan van de Woonbond, waarvan hij in de jaren negentig jarenlang bestuurslid was.

Ab Haak
Ab Haak

Ab Haak was de grondlegger en 40 jaar lang de voorzitter van de Huurdersfederatie Emmen, waarvan hij in 2014 afscheid nam. Hij was ook de oprichter en coördinator van het Nederlandse Verbond van Huurders (NVH), één van de voorgangers van de Woonbond. Ab Haak is van onschatbare waarde geweest voor de emancipatie van hurend Nederland. Voor zijn enorme maatschappelijke verdiensten is Haak geridderd in de orde van Oranje Nassau.

‘Ab Haak is een belangrijke grondlegger van de huurdersbeweging in ons land. Wij zijn hem daarvoor zeer dankbaar,’ aldus Woonbondvoorzitter Ton Selten, die jarenlang met hem samenwerkte. ‘Hij kon hard de strijd aan gaan maar had bovenal een groot sociaal hart’.

De Woonbond wenst zijn vrouw Mattie, zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

vereniging

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen