Belangenbehartiger
De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties. Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?
SuccessenWethouders in zeven grote steden trekken vandaag in de NRC aan de bel over uitblijvend landelijk woonbeleid om problemen op de woningmarkt aan te pakken. Zo kwam de veelbesproken ‘Noodknop’ om hoge huurprijzen in de vrije sector te begrenzen er niet. De Woonbond deelt de analyse dat er landelijk woonbeleid nodig is om te zorgen voor de bouw van meer sociale huurwoningen en het aan banden leggen van te hoge huurprijzen in de vrije sector.
De Woonbond ziet dat veel gemeenten wel wat willen doen tegen woekerprijzen en huisjesmelkers op de commerciële huurmarkt, maar dat kan alleen als de landelijke politiek met goede wet- en regelgeving komt. Ook het tekort aan sociale huurwoningen vraagt landelijk ingrijpen. Bijvoorbeeld door een streep te zetten door de verhuurderheffing, de belasting op sociale huur die in 2013 is ingevoerd waarna de nieuwbouwcijfers bij corporaties kelderden.
Woonbonddirecteur Zeno Winkels: ‘Een nieuw kabinet moet een minister voor Volkshuisvesting hebben. Die moet de bouw van sociale huurwoningen aanjagen en woekerprijzen in de vrije markt tegen gaan Er is sterk landelijk beleid nodig om de wooncrisis op te lossen.’
De bond pleit voor een maximale huurprijs in de vrije sector die samenhangt met de kwaliteit van de woning. Daarnaast wil de bond dat middeninkomens ook terecht kunnen in en sociale huurwoning, door de inkomensgrens voor toegang tot sociale huur te verhogen te verhogen.
De Woonbond heeft samen met DeGoedeZaak de petitie wegmetdewooncrisis.nl lopen. De petitie is gericht aan de aankomend minister van Volkshuisvesting. De oproep om de prijzen in de vrije sector aan te pakken en meer sociale huur te bouwen is inmiddels zoń 14.000 keer getekend.
De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties. Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?
SuccessenVragen over huren of problemen met je verhuurder? Woonbondleden vragen advies bij de Huurderslijn (020-551 77 55).
Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. Je bestelt ze in onze webwinkel.
webwinkel