Haagse huurwoningen kampen met schimmel

29 september 2016

De Haagse woningcorporaties Vestia, Staedion en HaagWonen onderzoeken of ze een vochtspecialist kunnen aanstellen. Tientallen Haagse huurders hebben geklaagd over vocht en schimmel in de huurwoning.

Kozijn met schimmel

Vooral huurders van oudere huurwoningen kunnen last hebben van vocht en schimmel. Soms veroorzaakt dat gezondheidsklachten zoals last van de luchtwegen. Omroep West opende in april een 'Meldpunt: vocht en schimmel in huurwoningen'.  Dat leverde in korte tijd vijftig klachten op.

Huurders niet serieus genomen

'Huurders met vochtproblemen voelen zich soms niet serieus genomen door de corporaties', zei Karin Bakker van de huurdersraad van Vestia tegen omroep West. 'Dan komt er een monteur en die kijkt even rond. Vervolgens is het advies dat er vaker gelucht moet worden. Dan voelt een huurder zich niet serieus genomen.' Bakker ziet wel wat in het  aanstellen van een specialist. 'Desnoods doen de corporaties dat gezamenlijk, want ik kan mij voorstellen dat het te duur is als ze allemaal een vochtspecialist in huis halen.'

Veel woningen met schimmelprobleem

Tussen de 0,5 en 1 miljoen woningen in Nederland kampt met schimmel- en vochtproblemen. Weten wat u als huurder kunt doen om de verhuurder in beweging te krijgen?  Lees onze Huurdersvraag ‘Ik heb schimmel in huis, wat nu?’.

binnenmilieu
onderhoud

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen