Havensteder betrokken in derivatenschandaal

17 juni 2014

De Rotterdamse woningcorporatie Havensteder heeft een medewerker op non-actief gesteld na het verhoor van voormalig kasbeheerder van Vestia Marcel de Vries. Tijdens dit verhoor door de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties zei De Vries dat de medewerker geld van banken heeft aangenomen voor de aankoop van derivaten.

Hand graait naar geld

Havensteder laat op haar website weten de uitspraken van De Vries serieus te nemen en start een onderzoek. De betreffende medewerker was destijds werkzaam bij de corporatie PWS Rotterdam, die in 2011 door een fusie opging in Havensteder. De medewerker is voor de duur van het onderzoek op non-actief gesteld.

Verhoor parlementaire enquête

De Vries werd afgelopen maandag zelf verhoord vanwege zijn rol in het derivatenschandaal van Vestia. Hij wordt onder andere verdacht van het aannemen van smeergeld. De Vries vond dat hij zelf niets verkeerds deed en vertelde dat ook bij PWS geld werd aangenomen voor het kopen van derivaten. Voor de uiteindelijke miljardenstrop legde hij de schuld neer bij de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies. In 2012 besloot Spies dat het noodlijdende Vestia een deal moest maken met de banken om derivaten af te kopen. Voormalig Vestia-directeur Staal werd eerder al verhoord. Hij wees juist naar De Vries en probeerde vooral zichzelf vrij te pleiten.

Rekening voor de huurders

‘Iets meer deemoed had de voormalige bestuurders niet misstaan,’ aldus Ronald Paping, directeur van de Woonbond. ‘Door het Vestia-debacle is er een rekening van 2 miljard euro bij de huurders neergelegd. Zij betalen uiteindelijk voor de problemen van de corporaties.’

misstanden corporatiesector
woningcorporatie

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen