Honderden huurders naar Landelijke Huurdersdag

25 september 2015

De Nederlandse Woonbond viert op 10 oktober zijn 25-jarig bestaan, met de Landelijke Huurdersdag in het Beatrix theater in Utrecht.

Grote groep

Huurders uit het hele land komen naar de Huurdersdag om het jubileum te vieren, workshops te volgens en te spreken over de toekomstig van huren in Nederland.

De landelijke huurdersvereniging grijpt het jubileum namelijk aan om ook vooruit te kijken. De Woonbond organiseert tal van workshops en festiviteiten op de dag. Koningin Maxima zal het ochtendprogramma bijwonen. Er hebben zich inmiddels al honderden huurders aangemeld voor de Huurdersdag. Huurders die ook op de huurdersdag aanwezig willen zijn, kunnen een plek reserveren op landelijkehuurdersdag.nl. Op deze speciale voor de dag in het leven geroepen website staat ook alle informatie over het programma.

Ontstaan Woonbond

In 1990 ontstond de Woonbond uit een fusie van drie organisaties: het Landelijke Organisatie Belangengroep Huisvesting (LOBH), het Landelijk Ombudsteam Stadsvernieuwing (LOS) en het Nederlands Verbond van Huurders (NVH). Gezamenlijk konden ze meer tegenwicht bieden aan de steeds groter wordende woningcorporaties. Het was een keerpunt in de geschiedenis van hurend Nederland en het begin van een sterke landelijke huurdersvereniging.

Vooruit kijken

In juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. Huurders en huurdersorganisaties krijgen hierdoor meer te zeggen over het beleid van hun verhuurder. Ook krijgen huurdersorganisaties een gelijkwaardige positie in het overleg met gemeenten en verhuurders over het lokale woonbeleid. De Woonbond gaat op de huurdersdag over deze en andere trends in huurdersland in gesprek.

Internationale Huurdersdag

De Landelijke Huurdersdag valt samen met de Internationale Huurdersdag. Sven Bergenstråhle, voorzitter van de International Union of Tenants, waar de Woonbond bij is aangesloten, is daarom ook aanwezig op de Huurdersdag.

zeggenschap

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen