Persbericht

Honderden huurders melden zich voor claim tegen NAM

20 juli 2018

Er hebben zich inmiddels zo’n 1200 huurders gemeld voor een claim in verband met immateriële schade. De rechter bepaalde vorig jaar dat inwoners van het bevingsgebied waar regelmatig aardbevingen worden gevoeld en die last hebben van zorgen, angsten en gevoelens van onveiligheid recht hebben op smartengeld. In het bevingsgebied staan naar schatting 30.000 huurwoningen. 

Lokale huurdersorganisaties trekken samen met de Woonbond de komende weken met een actiecaravan langs Groninger dorpen om huurders voor te lichten over de mogelijkheden. Vanmiddag komt de ‘Claimkar’ naar Loppersum.
 
Ook Woonbonddirecteur Paulus Jansen is vanmiddag aanwezig in Loppersum. ‘In de discussie over aardbevingsschade gaat het snel over materiële schade aan de woningen en over het belang van de eigenaren, maar veel huurders hebben ook te maken met angsten en gevoelens van onveiligheid,’ aldus Janssen. ‘Hun woongenot wordt ernstig geschaad. Er zijn veel huurders wiens leven wordt beheerst door de bevingen en dat moet worden gecompenseerd.”
 
De Woonbond heeft De Haan Advocaten & Notarissen bereid gevonden deze claims voor de huurders te begeleiden. De Haan was eerder succesvol in de claim rondom de waardedaling van onroerend goed door aardbevingen en was ook de partij die bij de rechter de compensatie afdwong rondom de immateriële schade door aardbevingen. 

actie

Persvoorlichter

Marcel Trip
06-30329497
uitsluitend voor journalisten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen