Huurders Rochdale krijgen 8 miljoen terug

24 januari 2017

Huurders van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale kregen eind vorig jaar een aangename financiële verrassing. De borg die zij bij aanvang van hun huurcontract hadden betaald, werd teruggestort.

Waarborgsom

 

Sinds 2011 vraagt Rochdale geen borgsom meer aan nieuwe huurders. Dus vond de Bewonersraad van Rochdale dat ook de huurders die vóór 2011 een woning hadden gehuurd – en dus wel een borg hadden betaald – die terug moesten krijgen. Normaal moet je daarvoor wachten tot je verhuist.

Eerder aangekaart

De Bewonersraad had deze zaak al een paar jaar geleden aangekaart bij Rochdale. Maar die stond er toen financieel zo slecht voor dat ze de ruim 8 miljoen euro niet kon ophoesten. Nu de corporatie weer ‘wat meer vlees op de botten’ heeft, kon dat wel.

Jaarlijkse huurverhoging

Volgens de Bewonersraad kunnen veel huurders deze paar honderd euro extra goed gebruiken. In het blad Thuis van Rochdale stellen zij: ‘Huurders hebben het door de jaren heen al moeilijk genoeg gekregen. Onder andere door de flinke jaarlijkse huurverhoging die minister Blok doorvoerde. De Bewonersraad heeft hiermee een mooi succes behaald.’

Vrije sector

Rochdale vraagt nog wel borg voor huurwoningen in de vrije sector. De Bewonersraad wil dat deze in de toekomst ook verdwijnt: ‘De huren in de vrije sector zijn de laatste jaren immers ook enorm gestegen. Waardoor de huurders het financieel ook steeds moeilijker hebben gekregen.’

huurdersorganisatie
waarborgsom

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen