Huurders Veendam boeken succes bij huurcommissie

25 februari 2016

De circa honderd woningen van Bako Beheer in Veendam vertonen al jarenlang achterstallig onderhoud. Drie procederende huurders zijn door de huurcommissie in het gelijk gesteld en hebben huurvermindering gekregen, maar de onderhoudsgebreken zijn nog niet opgelost. In april belegt de huurdersvereniging daarom een grote bijeenkomst voor huurders.

Onderhoud

In 2013 is de huurdersorganisatie in Veendam (Commissie Huurzaken) al begonnen met het organiseren van gesprekken tussen de huurders en de verhuurder om een oplossing te zoeken voor het achterstallig onderhoud. Dat leek aanvankelijk goed te gaan, maar in 2015 kwam er opnieuw de klad in. Daarop stapten vier huurders naar de huurcommissie omdat ze de lekkages, rammelende cv’s, nooit afgemaakt schilderwerk, verrotte kozijnen, schimmels, verzakte stoep en scheuren in het stucwerk beu waren.

€ 300,- huurvermindering

Al met al waren er zo veel gebreken dat drie procederende huurders door de Huurcommissie in het gelijk zijn gesteld en vanaf 1 juli 2015 huurvermindering met € 300,- per maand hebben gekregen. Voor de huurders is dit fijn, maar ze wilden liever dat de onderhoudsgebreken zouden worden hersteld. Dat was hun bedoeling en dat is niet gelukt.

Verkocht

Op 30 januari 2016 kregen alle huurders van Bako Beheer een brief met de mededeling dat de gehuurde woningen zijn verkocht aan ACM Vastgoed Management, en dat ze op korte termijn van de nieuwe eigenaar meer informatie zullen ontvangen. De Veendammer Commissie Huurzaken belegt op maandag 18 april een grote bijeenkomst over de problemen van huurders van Bako Beheer/ACM Vastgoed Management. Voor meer informatie: e-mail info@commissiehuurzaken.nl of bezoek de website www.commissiehuurzaken.nl.

commerciële verhuur
huurcommissie
onderhoud

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen