Huurdersorganisaties welkom bij BZK-congres over Woningwet

2 juni 2015

Huurdersorganisaties krijgen meer te zeggen over het beleid van verhuurders, met de nieuwe Woningwet die 1 juli ingaat. Op 17 juni houdt het Ministerie van BZK een congres over de Woningwet, waar ook huurdersorganisaties van harte welkom zijn. Bent u erbij?

Woningwet op weg

Het congres biedt een gevarieerde mix van plenaire presentaties en workshops waar u in gesprek kunt raken met medewerkers van woningcorporaties, commerciële verhuurders, beleidsmedewerkers, politici en natuurlijk collega-huurders.

Minister Blok doet de aftrap van het plenaire ochtendprogramma. In een panelgesprek over totstandkoming en toekomst van de Woningwet gaat Woonbonddirecteur Ronald Paping in discussie met Marc Calon van de vereniging van woningcorporaties Aedes, Frank van Blokland van de vereniging van vastgoedbeleggers IVBN en oud-minister Sybilla Dekker. De kwartiermaker van de nieuwe Woonautoriteit Jacqueline Lamé en SP-wethouder Paulus Jansen uit Utrecht spreken u toe via een virtuele tour. Tijdens het daaropvolgende lunchprogramma kunt u niet alleen lekker eten, maar ook de informatiemarkt bezoeken of speeddaten met Minister Blok en andere prominenten. In de middag biedt het programma vooral ruimte aan onderling gesprek tussen deelnemers. U kunt deelnemen aan workshops over onder andere prestatieafspraken, de rol van huurders in de nieuwe Woningwet, corporatiefinanciën en wonen in zelfbeheer. Rond 16 uur wordt de dag feestelijk afgesloten, waarna er nog gelegenheid is om informeel na te praten.

Waar, wanneer, hoe laat

Het congres wordt gehouden op woensdag 17 juni van 10 tot 17 uur in de Woonindustrie te Nieuwegein. Deze locatie is goed bereikbaar per auto én openbaar vervoer. Vanaf Utrecht CS rijdt er frequent een sneltram naar Nieuwegein. Vanaf tramhalte Zuilenstein is het nog 3 minuten lopen naar de congreslocatie. Het is niet noodzakelijk om de hele dag aanwezig te zijn. U kunt er ook voor kiezen om alleen het ochtendprogramma (plenair) of alleen het middagprogramma (workshops) bij te wonen.

Hoe aanmelden?

Vertegenwoordigers van huurdersorganisaties nemen gratis deel, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan door een mail te sturen naar deborah.lobry@artdcom.com. Meld in uw mail aub welke huurdersorganisatie u vertegenwoordigt en wat de namen/e-mailadressen zijn van deelnemers die u wilt aanmelden. U krijgt dan (een) uitnodigingsnummer(s) gemaild waarmee u online kunt registreren.

huurdersorganisatie
woningwet

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen