Huurprijzen stijgen hard in middelgrote steden

8 mei 2018

De huurprijzen van nieuw verhuurde huurwoningen zijn hard gestegen, blijkt uit cijfers van verhuursite Pararius. Hoog tijd om de huurprijzen in de vrije sector aan banden te leggen, vindt de Woonbond.

Huurstijging

Landelijk betalen huurders gemiddeld 5,9% meer voor een huurwoning in de vrije sector dan een jaar geleden. En de huurprijzen zijn al fors. Vaak gaat het om huurprijzen rond de € 1.000,-.

Forse stijging middelgrote steden

In Leiden (+8,4%), Nijmegen (+8,9%) en Enschede (+10,5%) steeg de gemiddelde huurprijs per vierkante meter met ten minste 8%. In Tilburg (+13,6%), Roosendaal (+14,1%), Amersfoort (+15,4%), Almere(+18,8%) en Apeldoorn (+20,2%) was de stijging nog veel groter. In de Randstad stijgen de prijzen nu juist iets minder hard, maar daar liggen de prijzen ook al erg hoog.

Leg huurprijzen aan banden

Volgens de Woonbond moeten er veel betaalbare huurwoningen worden gebouwd om het tekort weg te werken. Dat zei Woonbonddirecteur Ronald Paping in RTL nieuws. Paping: ‘Er moet veel meer gebouwd worden, ten tweede moet er een vorm van huurprijsregulering plaatsvinden, zodat er niet zulke extreme huren gevraagd kunnen worden en ten derde moeten we beseffen dat mensen met een modaal inkomen of net er boven deze huren niet kunnen betalen.’ Zij moeten ook terecht kunnen in de sociale huursector.

betaalbaarheid
geliberaliseerde huurprijs

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen