Belangenbehartiger
De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties. Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?
SuccessenDe eerste Huurwijzer van dit jaar komt met een special over wat huurbevriezing, huurverlaging en huurmatiging voor sociale én vrijesectorhuurders betekent. En natuurlijk nog een aantal andere niet te missen verhalen, zoals over de 100% duurzame sociale huurwijk in Boekel.
Wonen in een natuurgebied? In Boekel is het voor sociale huurders weggelegd. Althans, daar hebben zij zelf voor geknokt. Lees het bijzondere verhaal van Ecodorp Boekel, een 100 procent duurzaam buurtje van 36 sociale huurwoningen in eigendom en beheer van de bewoners.
Dit jaar is alles anders. In deze Huurprijs-special lees je alles over de nieuwe regels in 2021. Voor bevriezing en verlaging van sociale huren. En voor matiging van vrijesectorhuren. Met uitgebreide toelichtingen voor zowel sociale als vrijesectorhuurders en twee controle schema’s.
Zwerfjongeren zitten gevangen in een vicieuze cirkel. Zonder inkomen geen kans op onderdak en studie, zonder opleiding geen werk en een woning. De wooncrisis helpt niet mee, maar Stichting Zwerfjongeren Nederland biedt hen bouwstenen om vooruit te komen.
In Hoorn en Purmerend praten zorginstellingen mee over de prestatieafspraken mede dankzij de inzet van huurdersorganisaties. Deze werkwijze komt de leefbaarheid in de wijk ten goede.
Zoals altijd zijn in 'Om te beginnen' nieuwtjes op het gebied van huren en wonen te vinden. ‘Beste Woonbond’ biedt ruimte aan brieven van huurders. Ook zijn er weer tuin- en balkontips in ‘Groene vingers’, ‘Huisraad’ met handige huishoudsnufjes, de kruiswoordpuzzel, ‘Schuurpapier’ en ‘Mijn huisbaas en ik’.
Zeno Winkels beschouwt in zijn column in vogelvlucht hoe wonend Nederland eruitziet en Carrie Jansen laat zich van haar 'dirty' kant zien als een verhuurder een rotstreek uithaalt. Voor het eerst ook een column van Hizir Cengiz die zijn gedachten laat gaan over wat een oplaadpaal voor elektrische auto's in een verloederde wijk betekent.
Persoonlijke leden van de Woonbond ontvangen Huurwijzer vier keer per jaar in hun brievenbus. Huurwijzer 1 wordt elk jaar breed verspreid. Organisaties die lid zijn van de Woonbond ontvangen exemplaren om te verspreiden onder de huurders waar ze voor opkomen. Ook dit jaar is de informatie in het huurprijskatern weer van belang voor alle huurders, onder andere vanwege de nieuwe huurregels van 2021.
Een aantal huurdersorganisaties laat niet alleen Huurwijzer 1, maar ook de andere nummers van Huurwijzer bij de eigen achterban bezorgen. Ook interesse in zo'n achterbanabonnement? Lees meer en bel met Woonbondconsulent Jos Aal.
De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties. Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?
SuccessenVragen over huren of problemen met je verhuurder? Woonbondleden vragen advies bij de Huurderslijn (020-551 77 55).
Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. Je bestelt ze in onze webwinkel.
webwinkel