HV Salland roept op de huurverhoging niet te betalen

3 april 2014

Huurdersvereniging Salland (HVS) uit Raalte roept de 6000 huurders in Salland op de huurverhoging per 1 juli niet te betalen. ‘De maat is vol’, aldus voorzitter Willy Lourenssen. We hebben geprobeerd de enorme huurstijgingen met overleg tegen te houden, maar dat heeft totaal niets opgeleverd.

www.actiehuuralarm.nl
Logo van de Actie Huuralarm van de Woonbond

Een voor de gelegenheid uitgebrachte Actiekrant wordt de komende dagen bij alle huurders in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte bezorgd. Huurders die melden gehoor te geven aan de oproep de huurverhoging niet te betalen, krijgen persoonlijk advies over de mogelijke risico’s die daar aan vastzitten.

HVS adviseert iedereen om het geld van de verhoging apart te houden, voor het geval de huurverhoging op een later tijdstip toch moet worden betaald. ‘Het protest onder huurders tegen de huurexplosie moet gehoord worden, aldus Lourenssen. ‘Uiteindelijk kun je beter een kleine huurachterstand oplopen door actie te voeren, dan een grote huurachterstand als gevolg van enorme huurverhogingen.’ Doel is om een duidelijk signaal af te geven aan verhuurders die hun oor te gemakkelijk laten hangen naar het huurbeleid van Blok en die de verhuurdersheffing te gemakkelijk door rekenen aan hun huurders.

De rekening van de crisis

In de Actiekrant wijst HVS erop dat huurders in 2014 opnieuw de rekening van de crisis gepresenteerd krijgen. Verhuurders mogen de huren per 1 juli (net als vorig jaar) met 4% tot 6,5% verhogen. Dat betekent voor huurders dat ze sinds 2012 over een jaar gerekend minimaal een maand extra aan huur kwijt zijn. Voor huurders die te maken krijgen met de inkomensafhankelijke huurverhoging (inkomen 2012 > € 34.085) kan dit oplopen tot ruim anderhalve maand.

betaalbaarheid
huurdersorganisatie
inkomensafhankelijke huurverhoging

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen