Inkomens- en huurtoeslaggrenzen verhoogd

11 januari 2012

Per 1 januari zijn een aantal inkomens- en huurtoeslaggrenzen verhoogd. Zo is de maximale huurgrens voor de huurtoeslag verhoogd van € 652,52 naar € 664,66. Dit is tevens de nieuwe ‘liberalisatiegrens’.

Berg eurobiljetten

In 2012 wordt er weer fors bezuinigd op de huurtoeslag. Protesten vorig jaar van de Woonbond en vele andere organisaties hiertegen hebben helaas niet mogen baten. Zo is de basishuur opnieuw verhoogd (de huur die iedereen minimaal zelf moet betalen). In totaal is de basishuur de afgelopen jaren met € 18,64 omhooggegaan en bedraagt nu € 215,50 voor huishoudens onder de 65 jaar, € 213,68 voor alleenstaande 65-plussers en € 211,87 voor samenwonende ouderen.

Andere grenzen

De maximale huur waarbij nog huurtoeslag mogelijk is met 1,86 procent verhoogd van € 652,52 naar € 664,66. Dit is ook de nieuwe liberalisatiegrens. Ook de inkomensgrens om in aanmerking te komen voor een corporatiewoning is licht verhoogd, van € 33.614,- tot € 34.085,-.

Ik wil ook wonen

Zoals bekend voert de Woonbond, onder het motto ‘Ik wil ook wonen’, actie voor een aanzienlijk hogere grens. Door de nieuwe inkomensregeling die vorig jaar is ingevoerd vallen namelijk tienduizenden woningzoekenden buiten de boot. Ze komen niet meer in aanmerking voor een huis van een woningcorporatie en verdienen te weinig om een woning te kunnen kopen. Bij het meldpunt van de Woonbond hebben zich sinds vorig jaar maart al ruim 4.000 gedupeerden gemeld.

huurtoeslag
inkomensgrens

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen