Java bestrijdt huurverhoging Bouwinvest

12 augustus 2020

Huurdersvereniging Java vecht het besluit van verhuurder en vastgoedbelegger Bouwinvest aan om de huurstop ongedaan te maken. HV Java overweegt om huurders het bedrag van de verhoging apart te laten zetten op een derdenrekening alvorens dit bedrag over te maken. Een besluit hierover volgt eind augustus.

Het Java-eiland in Amsterdam waar Bouwinvest vastgoed heeft.

Eerder stelde Bouwinvest vanwege de coronacrisis de huurverhoging per 1 juli a.s. voor onbepaalde tijd uit, maar op 19 juni ontvingen de bewoners van het Amsterdamse Java-complex bericht dat per 1 oktober alsnog de huurverhoging ingaat. In de brief signaleert de verhuurder positieve ontwikkelingen in de samenleving en in de economie, waardoor de vastgoedbelegger het vertrouwen heeft dat haar huurders zonder problemen de maandelijkse lasten kunnen voldoen. 

Crisis lang niet over

Voorzitter Wisso Wissing van de huurdersvereniging Java noemt het standpunt onbegrijpelijk: ‘Die voorzichtige positieve ontwikkelingen waar Bouwinvest over schrijft, zijn er niet. Veel huurders verkeren nog steeds in onzekerheid over hun inkomen, de coronacrisis is nog niet voorbij en heeft een lange nasleep.’ Wissing onderbouwt zijn stelling met cijfers van het IMF en de OESO waarin voor Europa en Nederland economische krimp wordt voorspeld van 8 tot 10 procent. ‘Bouwinvest verdiende een compliment dat zij als eerste en enige particuliere verhuurder een huurstop invoerden, maar daar komen ze nu op terug. Onterecht, want de crisis is nog lang niet over.’
 

commerciële verhuur
jaarlijkse huurverhoging

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen