Kamer: zet meerderheid om in goed woonbeleid

17 september 2021

Woonbonddirecteur Zeno Winkels riep tijdens het Woonprotest op om de Kamermeerderheid voor concrete oplossingen van de wooncrisis om te zetten in beleid. Terwijl er al zes maanden over een formatie wordt gedaan, blijven structurele oplossingen voor de Wooncrisis te lang uit.

15.000 mensen liepen in een stoet van het Westerpark naar de Dam voor het recht op betaalbaar wonen.

Gisteren werd bij de NOS gelekt dat de regering éénmalig een miljard voor extra woningbouw wil uittrekken. Structurele maatregelen die nodig zijn om in te zetten op een grotere, en betaalbare huursector blijven echter uit.

Ollongren wijst op VVD als blokkade 

Nodige stappen, zoals de afschaffing van de verhuurderheffing of het aan banden leggen van de woekerprijzen in de vrije sector worden maar niet gezet. Ollongren wijst bij de verhuurderheffing specifiek op de VVD, als partij die de impopulaire belastingmaatregel niet wil schrappen. 

Structurele oplossingen wooncrisis nodig

In zijn speech voor een vol Westerpark liet Winkels weten dat er sprake is van een collectief probleem, waar de politiek iets aan moet doen. Hij riep de Kamer op om nu al de handen ineen te slaan en iets te doen door de verhuurderheffing af te schaffen en woekerprijzen te verbieden én een einde te maken aan de tijdelijke huurcontracten die zorgen voor grote problemen voor met name jonge huurders.

Blijf lawaai maken

Om de druk in politiek Den Haag te laten voelen riep Winkels de demonstranten op om lawaai te blijven maken. Het volgende grote protest, de Woonopstand, staat al gepland op 17 oktober in Rotterdam.

actie
beschikbaarheid
betaalbaarheid

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen