Kom naar de Landelijke Huurdersdag

26 augustus 2016

De Woonbond opent (zijn) deuren op de Landelijke Huurdersdag op 8 oktober. Huurders en huurdersorganisaties kunnen in de Rijtuigenloods in Amersfoort de Huurders Express nemen langs tal van leuke en leerzame haltes.

Huurdersdag 2015
Huurdersdag 2015

Er zijn huurcolleges over actuele thema's, een college tour Volkshuisvesting met Peter Boelhouwer en Ineke van Gent, en workshops over het schrijven van persberichten en nieuwsbrieven.

Actuele huurcolleges

Er zijn huurcolleges over actuele thema's, bijvoorbeeld over het huurbeleid 2017. Huurdersorganisaties gaan dit jaar voor het eerst in het najaar al in gesprek met de verhuurder over het huurbeleid voor volgend jaar. In 2017 geldt de huursombenadering, waarbij de totale som van alle huurprijzen van een corporatie maximaal 1% boven inflatie mag stijgen. De huurverhoging bij een opnieuw verhuurde woning (mutatie) valt ook binnen deze grens, waardoor er in het najaar al afspraken gemaakt moeten worden over het huurbeleid.

Politiek debat

Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur, is er ook veel ruimte voor politiek in het programma. In de ochtend is er een politiek debat over de toekomst van huren in Nederland. Verder is er een informatiemarkt en is er natuurlijk uitgebreid de kans met mede- huurders en huurdersorganisaties te spreken tijdens de lunch en de borrel. Zie hier het gehele programma.

50% korting voor leden

De Landelijke Huurdersdag is bedoeld voor alle huurders in Nederland, zowel uit de sociale als de geliberaliseerde (vrije) sector. Hier kunt u kaartjes kopen. Persoonlijke leden van de Woonbond én huurders die lid zijn van bewonersorganisaties die bij de Woonbond zijn aangesloten kunnen gebruikmaken van een speciale kortingscode. Bent u lid en heeft u nog geen kortingscode? Vul het aanvraagformulier kortingscode in.

Woonbonddiensten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen