Persbericht

Korting verhuurderheffing voor verduurzaming is een schijntje

5 oktober 2017

Het nieuwe kabinet is van plan een korting van 100 miljoen op de verhuurderheffing van 1,7 miljard te geven wanneer corporaties huurwoningen extra isoleren en verduurzamen. Dat maakt de NOS vanochtend bekend. Woonbonddirecteur Ronald Paping: ‘Als dit klopt, dan is het volstrekt onvoldoende. Huurders liggen krom om de staatskas te spekken en krijgen straks een spaarlamp terug.’

De huurprijzen zijn onder druk van de verhuurderheffing de afgelopen jaren hard gestegen. ‘Huurders betalen twee maand huur direct aan de staatskas. Daar moet een eind aan komen.’ stelt Paping. ‘Corporaties staan voor een enorme uitdaging, de woningen moeten verduurzaamd worden, er moet fors worden bijgebouwd om de woningnood aan te pakken en de huurprijzen moeten omlaag om de betaalbaarheid van het huren te verbeteren. Dan volstaat het niet om te zeggen dat de politiek de huursector ietsje minder gaat uitwringen.’

De Woonbond wil dat de verhuurderheffing helemaal wordt afgeschaft zodat corporaties meer kunnen investeren. De verhuurderheffing wordt door verhuurders betaald over de waarde van hun sociale huurwoningen.

energiebesparing
Tweede Kamer
verhuurdersheffing

Persvoorlichter

Marcel Trip
06-30329497
uitsluitend voor journalisten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen