KWH-i-Opener zoekt innovatieprojecten

20 juli 2016

KWH-i-Opener is een jaarlijkse prijsvraag voor innovatieve projecten van woningcorporaties. Een deskundige jury, met daarin ook Woonbonddirecteur Ronald Paping, beoordeelt de inzendingen.

Uitreiking KWH-i-Opener 2015
Het project Zonnig-Limburg won de innovatieprijs KWH-i-Opener in 2015. Dit collectieve zonnepanelenproject van tien Limburgse corporaties was het meest innovatieve project rondom het thema 'betaalbaarheid'.

Voor de vijfde editie van de prijsvraag staat het thema ‘beschikbaarheid’ centraal. Voor een groeiende groep mensen wordt het steeds moeilijker om aan een passende huurwoning te komen. Wachtlijsten worden steeds langer. Welke innovaties zijn er mogelijk bij corporaties om de beschikbaarheid van sociale woningen te vergroten, de wachtlijsten te verkorten en mensen die dit nodig hebben aan een passende woning te helpen?

Huurdersorganisaties

De prijsvraag vraagt dus om innovaties gericht op huurders. Daarom is het voor huurdersorganisaties ook aantrekkelijk mee te denken over het thema beschikbaarheid, en ideeën aan te dragen bij hun corporatie. Misschien zit daar wel het winnende idee bij dat een effectmeting van de innovatie wint. Daarmee zal het rendement van het vernieuwende idee worden berekend.

Jury

Naast Ronald Paping bestaat de jury uit voorzitter Wim Hazeu, directeur-bestuurder Wonen Limburg (winnaar in 2015 met het project Zonnig-Limburg), Anne-Jo Visser, programmamanager Wonen Platform 31, Jeroen Frissen, directeur strategie & beleid Ymere en Sjoerd Hooftman, directeur-bestuurder Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH). Het aanmelden van innovaties kan tot en met 19 augustus via www.kwhiopener.nl.

beschikbaarheid
woningcorporatie

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen