Laat huurders niet de dupe worden van energiebelasting

24 november 2017

Het verhogen van de energiebelasting kan een prima prikkel tot verduurzaming zijn, maar mag niet ten koste gaan van lage inkomens en huurders in een slecht geïsoleerde woning.

Radiator.

De Woonbond vindt dan ook dat lage inkomens extra moeten worden gecompenseerd en wil extra maatregelen voor de grote groep huurders in een slecht geïsoleerde huurwoning. Zij zien hun energierekening stijgen terwijl ze hier niets tegen kunnen doen.

Bijna miljoen slecht geïsoleerde huurwoningen

‘We zien dat bijna een miljoen huurwoningen echt onder de maat zijn qua energieprestatie, de huurders die daar in zitten betalen straks de rekening, maar kunnen daar zelf niks aan doen,’ zegt Woonbonddirecteur Ronald Paping in het NOS journaal.

Stijgende stookkosten

In de uitzending van de NOS geeft Jacques Van Druenen een rondleiding door zijn slecht geïsoleerde huurwoning. Hij heeft zonnepanelen, maar mag die van zijn verhuurder niet op het dak plaatsen. Van Druenen ziet zijn toch al hoge stookkosten zo alleen maar oplopen. ‘Ik kan alleen maar betalen.’ Heeft u ook een slecht geïsoleerde woning en hoge stookkosten? U kunt dit melden op ons Meldpunt Huuralarm.

betaalbaarheid
energiebesparing

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen