Landelijke Bewonersdag op 28 november in Almere

11 november 2015

Op zaterdag 28 november vindt de 26e Landelijke Bewonersdag plaats in het Topsportcentrum in Almere. Het motto is dit jaar ‘Onze agenda, Onze toekomst’. Honderden actieve bewoners komen naar Almere om te leren, te feesten, maar bovenal om hun stem te laten horen. Minister Plasterk is aanwezig om te luisteren naar wat mensen nodig hebben om hun vrijwilligerswerk beter uit te voeren.

Logo Landelijke Bewonersdag LSA 2015

Vrolijke burgertop

De Landelijke Bewonersdag wordt al voor de 26e keer gehouden. Dit keer is het een vrolijke burgertop met een leuk en interessant programma. Op steeds meer plekken nemen bewoners het heft in handen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Op de Landelijke Bewonersdag vertellen bewoners wat ze nodig hebben om hun vrijwilligerswerk nog beter uit te voeren. Met zijn allen maken ze op die dag de BewonersAgenda, waarin staat wat vrijwilligers willen en niet (meer) willen in hun steden en dorpen.

BewonersAgenda

Tijdens de dag is er naast theater en muziek een keuzeprogramma. Bezoekers kunnen met de bus mooie bewonersprojecten van Almere bezoeken, deals sluiten met bewoners uit andere steden, serious games spelen en informatie en ervaringen delen. De redactie van de BewonersAgenda maakt ter plekke een document waarin bewoners vertellen hoe zij de toekomst graag zien. Aan het eind van de dag wordt de BewonersAgenda gepresenteerd aan politici, vertegenwoordigers van gemeenten en maatschappelijke organisaties. De organisatie is in handen van het LSA, het landelijke samenwerkingsverband van actieve bewoners, in samenwerking met het ministerie van BZK, de Woonbond, KNHM, gemeente Almere en de Schoor.

De dag is gratis en iedereen is welkom. Meer informatie en aanmelden: www.landelijkebewonersdag.nl

LSA
zeggenschap

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen