Langdurig schimmel in huurwoning Ymere

8 oktober 2014

Afgelopen vrijdag besteedde het consumentenprogramma "Kanniewaarzijn" van de VARA aandacht aan een huurder bij Ymere die al lang kampt met schimmel in zijn slecht geïsoleerde woning. Alhoewel de schimmel steeds terugkeert, bleef een structurele aanpak door Ymere uit.

Kozijn met schimmel

Anderhalf jaar lang stuurde Ymere geregeld iemand om de schimmel te verwijderen. Maar vanwege de hoge luchtvochtigheid in de woning kwam de schimmel steeds weer terug. Volgens Ymere, blijkt uit de uitzending van VARA, moest de huurder dat zelf maar oplossen door vaker de ramen open te zetten.

Ventilatie en isolatie verbeteren

Kanniewaarzijn schakelde daarom de Woonbond in. De isolatie-adviseur van de Woonbond oordeelde dat er veel meer nodig is dan schoonmaken om de schimmel echt weg te krijgen. Er moeten nieuwe ramen met ventilatieroosters komen, de mechanische ventilatie moet vervangen worden en de spouwmuur moet worden gevuld. Zolang dit niet gebeurt, blijft het een probleemwoning. Ymere heeft aan het VARA-programma weten alle adviezen op te gaan volgen. Huurder Martijn de Hond laat in de uitzending weten dat alle schimmel verwijderd is en er ramen met ventilatieroosters zijn gekomen, maar dat de muren niet geïsoleerd zijn. Het is dus nog afwachten of de problemen nu echt verholpen zijn.

Gratis Energiecamper

Heeft u ook last van tocht en kou in huis en schimmel op de muren? Tijdens de Week van de Energierekening (13 t/m 17 oktober) rijdt de Energiecamper van de Nederlandse Woonbond door het land. Huurders met vragen over isolatie, ventilatie, maar ook met vragen over bijvoorbeeld de energierekening, kunnen zich aanmelden voor een gratis bezoekje van de Energiecamper.

binnenmilieu
onderhoud

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen