Mijlpaal in ledenstand Woonbond

6 juni 2016

De Woonbond is blij met het toetreden van een nieuwe lidorganisatie een historische mijlpaal te hebben bereikt. Door het lidmaatschap van de Klantenadviesraad van Groninger corporatie Lefier zijn meer dan 1,6 miljoen hurende huishoudens via lidorganisaties aangesloten bij de Woonbond.

Huurdersorganisatie

De teller is hierdoor op 1.607.085 aangesloten huurwoningen komen te staan. Tien jaar geleden (eind 2005) organiseerde de Woonbond nog 1.278.778 hurende huishoudens. Dat betekent een groei van ruim 25% in deze periode. ‘Sinds de invoering van de nieuwe Woningwet hebben huurdersorganisaties meer te zeggen over het beleid van de verhuurder, en zijn ze een volwaardig gesprekspartner bij het maken van prestatieafspraken over het lokale woonbeleid. Het is belangrijker dan ooit dat huurdersorganisaties goed ondersteund worden,’ aldus Woonbonddirecteur Ronald Paping. ‘Wij zijn blij dat steeds meer huurdersorganisaties de Woonbond daarin weten te vinden.’

Lidorganisaties

Lidorganisaties van de Woonbond worden ondersteund door één van de tien regioconsulenten. De consulenten werken vanuit één van de drie regiokantoren.

Individuele leden

Naast lidmaatschap van huurdersorganisaties zijn er ook individuele huurders lid van de Woonbond. Individuele leden kunnen terecht bij de Huurderslijn met vragen over hun rechten als huurder en ontvangen het blad Huurwijzer.

huurdersorganisatie
Woonbonddiensten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen