Nieuw Woonbondboek Financiën van woningcorporaties

11 februari 2019

In 2019 verandert er veel in de manier waarop woningcorporaties de cijfers over hun financiën moeten presenteren en verantwoorden. Voor de Woonbond aanleiding om alle veranderingen overzichtelijk bijeen te brengen in een boek voor huurdersorganisaties in de sociale sector.

Financiën van woningcorporaties
Financiën van woningcorporaties - Handleiding en tips voor huurdersorganisaties

Huishoudboekje van woningcorporaties

In het totaal vernieuwde Woonbondboek Financiën van woningcorporaties - Handleiding en tips voor huurdersorganisaties lees je alles over het financiële ‘huishoudboekje’ van woningcorporaties: de balans, de verlies- en winstrekening, het kasstroomoverzicht en uiteraard de nieuwe beleidswaarde (die in de plaats van de bedrijfswaarde is gekomen).

Hoe beoordeel je een huishoudboek?

Het boek behandelt ook de normen waarmee het huishoudboekje van je corporatie kan worden beoordeeld. Hoe doen andere corporaties het? Het boek geeft ook tips over hoe je je vers verworven kennis over financiën van woningcorporaties zo goed mogelijk kunt gebruiken.

In de bijlagen zijn onder andere een begrippenlijst en diverse modellen opgenomen, zoals van de winst- en verliesrekening en een kasstroomoverzicht.

Bestellen

Het boek Financiën van woningcorporaties is te bestellen in de webwinkel van de Woonbond. Het kost € 12,50 voor leden en € 24,50 voor niet-leden. Voor het e-book (pdf) betaal je € 7,50 of € 19,50.

feiten en cijfers
woningcorporatie

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen