Nieuw Woonbondboek Vergoedingen voor huurderswerk

11 februari 2019

In dit nieuwe boek vind je informatie en tips voor het toekennen van passende (vrijwilligers)vergoedingen in het huurderswerk. Het geeft antwoord op vragen als: Wat is een redelijke, eerlijke vergoeding voor een vrijwilliger? Wat zijn de fiscale en arbeidsrechtelijke consequenties van (hogere) beloningen? En hoe beoordeel je of de bij de beloning behorende prestatie wordt geleverd?

Vergoedingen voor huurderswerk
Vergoedingen voor huurderswerk - Handleiding voor vergoedingen voor vrijwilligers en bestuursleden van huurdersorganisaties

Basismateriaal voor huurdersorganisaties

Vergoedingen voor huurderswerk behandelt complexe materie. Het is basismateriaal voor huurdersorganisaties die overwegen om bestuursleden of andere vrijwilligers (hogere) vergoedingen te gaan geven.

Hogere vergoedingen soms wenselijk

De laatste jaren wordt er steeds meer verwacht van vrijwilligers in huurdersorganisaties. Hun taken en verantwoordelijkheden zijn toegenomen. En er worden hogere eisen aan bestuursleden gesteld. Sommige huurdersorganisaties zouden daar graag een hogere vergoeding tegenover willen stellen dan de standaard (belastingvrije) vrijwilligersvergoeding van maximaal € 1.700,- per jaar. Maar wat kunnen daarvan de consequenties zijn?

Leeswijzer

In Vergoedingen voor huurderswerk - Handleiding voor vergoedingen voor vrijwilligers en bestuursleden van huurdersorganisaties lees je over alle relevante wettelijke bepalingen. Zoals de maximale belastingvrije vrijwilligersvergoedingen en de regels omtrent arbeidsrelaties. Ook lees je over hoe huurdersorganisaties zelf aan de slag kunnen met een vergoedingsregeling. En over hoe zij hun vrijwilligers- en beloningsbeleid aan kunnen scherpen. Onderschat ook alternatieve beloningen en waardering en respect voor vrijwilligers niet! Tot slot vind je in de zeven bijlagen meerdere voorbeelddocumenten.

Bestellen

Het boek Vergoedingen voor huurderswerk is te bestellen in de webwinkel van de Woonbond. Het kost € 12,50 voor leden en € 24,50 voor niet-leden. Voor het e-book (pdf) betaal je € 7,50 of € 19,50.

huurdersorganisatie
huurderswerk

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen