Nieuwe energiecoaches in Almere op bezoek bij huurders Ymere

14 september 2017

De gemeente Almere heeft in samenwerking met woningcorporatie Ymere de afgelopen maanden twee groepen energiecoaches laten opleiden door de Woonbond.

Energiecoaches Woonbond
Energiecoaches krijgen certificaat uitgereikt.

De 22 energiecoaches die de training volgden gaan aan de slag in twee wijken in Almere: Filmwijk en de Wierden. Ymere heeft daar energiebesparende maatregelen uitgevoerd aan haar woningen. Het idee achter de inzet van de energiecoach is dat zij mensen helpen besparen door tips te geven over energiezuinig gedrag. Ook reiken zij producten uit waarmee je kunt besparen. Ymere levert daarvoor een box met besparingsproducten zoals led lampen. Huurders kunnen de producten direct uitproberen.

Almeerminder

Een belangrijke rol bij de organisatie hebben de energieambassadeurs van Almeerminder: een netwerk van enthousiaste vrijwilligers die willen meewerken aan de doelstelling van Almere om al in 2022 energieneutraal te zijn. Ook bij de huurdersvereniging Almere (HVA) is het plan om energiecoaches te gaan inzetten bekend gemaakt. Eén van de leden van de HVA woont in de Wierden en heeft zichzelf laten trainen tot energiecoach.  Inmiddels loopt het project: de eerste brieven naar huurders in de Wierden zijn half september de deur uitgegaan. Bewoners die een energiecoach op bezoek willen kunnen dat laten weten. De eerste bezoeken hebben al plaatsgevonden.

Vervolg

De bedoeling is dat circa 700 Ymerehuurders een bezoekje krijgen van een energiecoach. Na zes weken wordt dan een tweede afspraak gepland, om te horen of de bewoner nog meer vragen heeft of meer hulp nodig. De hoop is dat meer huurders op deze manier ook enthousiast raken om energiecoach te worden, zodat komende jaren in andere wijken ook energiecoaches aan de slag kunnen.

energiebesparing
energiecoach

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen