Nieuwe naslagwerken begrippen huursector en Servicekosten

27 januari 2022

Recent zijn twee geheel herziene versies verschenen van de Woonbondboeken Afkortingen en begrippen en Servicekosten.

Covers van woonbondpublicaties Afkortingen en begrippen (6e druk) & Servicekosten (11e druk).
Woonbondpublicaties Afkortingen en begrippen (6e druk) & Servicekosten (11e druk).

Afkortingen en begrippen

De zesde editie van de Woonbondklassieker Afkortingen en begrippen telt een stuk méér begrippen dan voorgaande edities, ruim 800 nu. Begrippen die met verduurzaming te maken hebben zijn erbij gekomen. Maar ook tal van andere (vak)termen en afkortingen die de ontwikkelingen in de huursector weerspiegelen. Vertrouwde en nog steeds relevante begrippen zijn tegen het licht gehouden. Met dit naslagwerk, kan iedereen die huurt of actief is in de huursector, weer even vooruit.

Servicekosten

Tegelijkertijd is een geheel herziene versie van het Woonbondboek Servicekosten verschenen, een bundeling van de wettelijke regels, de belangrijkste serviceposten en de procedures bij geschillen. De informatie is vanuit het perspectief van de huurder gebracht.

Onderscheid sociale huur en vrije sector

Het afgelopen jaar zijn er heel wat juridische ontwikkelingen geweest over servicekosten. Ook heeft de Huurcommissie een aantal regels aangepast. We hebben het onderscheid in de servicekostenregels voor sociale huurders en vrijesectorhuurders een stuk helderder gemaakt in het boek. Met deze Servicekosten ben je weer helemaal up to date en kom je beslagen ten ijs als je problemen met servicekosten wilt aankaarten bij je verhuurder.

Webwinkel

Beide boeken zijn verkrijgbaar in de webwinkel van de Woonbond. Servicekosten is ook als pdf verkrijgbaar. 

feiten en cijfers
servicekosten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen