Nieuwe uitgave over servicekosten

3 maart 2017

De Woonbondpublicatie over Servicekosten is geheel herzien. In een handzaam boekje leest u alles over de wettelijke regels voor servicekosten en over procedures bij geschillen. Een must voor iedere huurder die niet te veel wil betalen voor diensten en service die de verhuurder levert.

Servicekosten zijn kosten die bovenop de kale huur van een woning komen. Bijvoorbeeld voor onderhoud van gemeenschappelijk groen, wassen van ramen, schoonmaken van het trappenhuis en verwarmen en verlichten van gemeenschappelijke ruimten.  Het handzame boekje beschrijft gedetailleerd wat verhuurders mogen doorberekenen onder deze en vele andere servicekostenposten, en wat u kunt doen om de kosten te controleren en zo nodig aan te pakken. Bijvoorbeeld als uw verhuurder zich niet aan wettelijke regels houdt of als u de afrekening niet op tijd krijgt.

Actuele informatie

De wet- en regelgeving rond servicekosten staat niet stil.  In de nieuwe uitgave zijn alle actuele wijzigingen verwerkt. Het gaat dan bijvoorbeeld om wijzigingen die van belang zijn voor huurders in complexen met collectieve stookinstallaties. En om wijzigingen in procedures bij de Huurcommissie. Met de nieuwe uitgave bent u weer helemaal op de hoogte van de actuele regels.

servicekosten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen