Onderhoud voor Veendammer huurders van Avb Vastgoed

18 maart 2013

Succes voor de Veendammer huurders die besloten gezamenlijk op te trekken om ernstig achterstallig onderhoud gedaan te krijgen. Verhuurder Avb Vastgoed heeft toegezegd dat de werkzaamheden nog deze zomer zullen plaatsvinden.

Achterstallig onderhoud

Al jaren klagen de betrokkenen er over dat de verhuurder niks of te weinig doet aan onderhoud. Het betreft woningen die oorspronkelijk in bezit waren van woningcorporatie Acantus.

Van de 300 huurwoningen die in 2001 en 2002 van de hand gedaan werden zijn er 105 in het bezit gekomen van Avb Vastgoed. De woningen zijn onder andere slecht geïsoleerd, kozijnen zijn verrot en er is scheurvorming. Eind oktober 2012 organiseerde de Commissie Huurzaken van de Stichting Bewoners Overleg Veendam een bijeenkomst om de klachten te verzamelen. Deze inventarisatie werd opgestuurd naar BaKo Vastgoed, die optreedt als beheerder van Avb Vastgoed.

Afgelopen week was er dan een overleg waar Avb Vastgoed met drie man aanwezig was. De sfeer was goed, en het lijstje toezeggingen ziet er mooi uit.

  • Alle huurhuizen worden geschilderd.

  • Avb gaat de huurders benaderen die eind oktober niet aanwezig konden zijn om ook hun klachten te inventariseren.

  • Alle verwarmingsketels die ouder dan tien jaar zijn worden gecontroleerd op rendement.

  • Er komt een voorstel voor de afrekening van gedurende een periode van 10 jaar teveel betaalde servicekosten door huurders die ooit van Acantus huurden.

De betrokken partijen hebben voor 27 april een vervolgafspraak gemaakt. En ook komt er overleg met de bewonerscommissie over het onderhoudsbeleid en de bereikbaarheid van de verhuurder.

commerciële verhuur
huurdersorganisatie
onderhoud
servicekosten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen