Panden slechtste verhuurder 2003 op de veiling

1 augustus 2012

Huisjesmelker Henk Janssen uit Soest is failliet. Zijn 21 panden in de Leidse binnenstad worden op 21 september gedwongen geveild. Huurders en gemeente zijn blij, want Janssen had een slechte naam en werd in 2003 door de Woonbond nog uitgeroepen tot slechtste verhuurder van het jaar.

Achterstallig onderhoud

Van Lanschot Bankiers heeft beslag laten leggen op Janssens bezit in Leiden, onder meer een stuk van de Kuiperssteeg en een compleet blok tussen de Breestraat en de Botermarkt. In het Leidsch Dagblad van 21 juli luchten diverse huurders van Janssen hun hart.

‘Echt moet hij verkopen? Ik hoop het maar. Dat zou heel goed zijn’, reageert een bewoner van de Mosterdsteeg, die Janssen maandelijks ruim 600 euro huur overmaakt, voor een lekkend huis. ‘Het probleem is dat hij nergens op reageert. Ik zit al een jaar onder een lekkend dak. Iedere keer als het een beetje hard regent is het raak. Ik kan bellen en mailen wat ik wil, hij reageert gewoon niet.’ Andere huurders bevestigen zijn relaas. Zoals Magdalena Sappa, die nare ervaringen heeft met een kapotte traploper en trapverlichting. ‘Dat is heel gevaarlijk. Zeker met dat kapotte licht in de gang, want in het donker kun je erover vallen. Maar ja, de huurbaas reageert echt niet. We hebben ook eens zonder stroom gezeten, er was iets mis in de meterkast. Dat hebben we na een week zelf maar laten repareren door het elektriciteitsbedrijf.’

Slechtste verhuurder

In 2003 won Henk Janssen, onder de overkoepelende naam R&R Beheer BV,  de Woonbondprijs voor slechtste verhuurder van het jaar. Andere namen waaronder hij destijds opereerde waren onder meer Karn BV, R&R Trading en Janssen Properties&Co. Volgens de jury verdiende Janssen de prijs door achterstallig onderhoud en de manier waarop hij stelselmatig uitspraken van de huurcommissie en de kantonrechter negeerde. Er liepen in 2003 maar liefst bijna 70 procedures tegen hem.

commerciële verhuur
onderhoud

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen