Platforms voor huurders Achmea en Bouwinvest

9 februari 2012

Eind vorig jaar is een nieuw platform opgericht voor huurdersorganisaties van Achmea. Inmiddels zijn er ook plannen voor een platform waarin huurders van Bouwinvest de krachten bundelen. Op 15 maart komen zij voor het eerst bij elkaar.

Binary Data Overleg

In oktober kwam het Achmea platform voor het eerst bijeen. Van de acht aanwezige huurdersorganisaties vonden zeven het zinvol om regelmatig samen te komen om ervaringen uit te wisselen en om een periodiek overleg met Achmea voor te bereiden.

Drie personen vormen een kerngroep die samen met de Woonbond de bijeenkomsten gaat voorbereiden en gaat overleggen met Achmea. Na het eerste overleg tussen de kerngroep en Achmea wordt een nieuwe platformbijeenkomst gepland.

Platform huurders Bouwinvest

Huurdersvereniging “JR Java” uit Amsterdam vroeg de Woonbond of er ook voor de huurdersorganisaties van Bouwinvest een platform kon komen. Net als bij Achmea is de Woonbond bereid daar medewerking aan te geven, als er voldoende potentieel is. In 2003 organiseerde de Woonbond de laatste bijeenkomst van het SFB Platform, de rechtsvoorganger van Bouwinvest. Wegens onvoldoende deelname is de Woonbond daar toen mee gestopt. Inmiddels heeft de HV JR Java een lijst van 35 huurdersorganisaties van Bouwinvest. Dat zijn er voldoende om een eerste bijeenkomst te organiseren.

Eerste overleg in maart

De Woonbond en de HV JR Java hebben afgesproken om de huurdersorganisaties uit te nodigen voor een eerste bijeenkomst op donderdagavond 15 maart 2012 in Utrecht.

Meer info

Meer weten over de nieuwe platforms van Achmea en Bouwinvest? Neem contact op met uw consulent bij de Woonbond.

commerciële verhuur
huurdersorganisatie

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen