Meteen naar de content

Politiek jongerendebat over wooncrisis 

Politiek en beleid In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseert de Woonbond op woensdagavond 8 november een politiek jongerendebat in café Ubica in Utrecht. Alle jongeren zijn welkom, meld je gratis aan.

“Huisbazen moeten zelf kunnen bepalen welke huur ze vragen!” Dit is een van de stellingen waarover we debatteren. Het debat is onder leiding van Amber Kortzorg, bekend van het BNNVara tv-programma Kassa.

Deelnemende jongerenorganisaties

Op de avond komen verschillende politieke jongerenorganisaties bijeen om te debatteren over bestaanszekerheid in ‘de crisisgeneratie’ – met focus op de wooncrisis. De jongeren van onder andere CDA, CU, PVDA, GL en D66 doen mee. Met dit debat wil de Woonbond jongeren meer betrekken bij het publieke debat over volkshuisvesting.  

Jongeren voelen zich niet gehoord 

Uit onderzoek van 3Vraagt, NPO3 en De Marker blijkt dat twee op drie jongeren vindt dat de politiek niet of nauwelijks rekening houdt met hen en de lange termijn consequenties. Ook blijkt dat de helft van de jongeren nog niet weet op welke partij te moeten stemmen.  

Woonbond wil meer jongeren vertegenwoordigen 

Als landelijke belangenorganisatie voor huurders én woningzoekenden wil de Woonbond bruggen slaan tussen generaties en partijen; samen denken over en werken aan oplossingen voor de volkshuisvesting. Voor de woonbond is dit een aftrap om meer ruimte te geven aan de stem en belangen van jongeren.

Programma politiek jongerendebat 

Het politieke jongerendebat vindt plaats in café Ubica in Utrecht tussen 19:00 en 21:30 uur. Woonbonddirecteur Zeno Winkels, en projectleider jongerenprogrammering Suzanna Lividikou openen de avond. We starten met een schets van het woonklimaat waar jongeren zich vandaag in bevinden, gevolgd door twee debatrondes met verschillende stellingen. Ook is er een spoken word artiest aanwezig die zijn visie met ons deelt.

Ben jij of ken jij jongeren voor wie dit evenement interessant is? Deel het event en meld je aan!