Protesterende huurders slaan de handen ineen

11 juli 2014

Gisteravond hielden protesterende huurders uit Overijssel, Gelderland en Zuid-Holland een bijeenkomst over gezamenlijke actie tegen de huurverhoging. Uit protest betalen zij de huurverhoging niet.

hand houdt eurobiljet stevig vast

De bijeenkomst in wijkcentrum De Erker in Schiedam was bedoeld om huurders te informeren en verdere samenwerking te bespreken.

Actie in Salland

De huurverhoging van 4 tot 6,5 procent leidde in eerste instantie tot actie in Salland, waar Huurdersvereniging Salland huurders opriep de huurverhoging per 1 juli uit protest niet te betalen. Honderden huurders stopten hun automatische incasso en maakten bezwaar door de oude huurprijs op een andere manier te gaan betalen. De actie werd vervolgens overgenomen door groepen huurders in Raalte, Zutphen, Vlaardingen en Schiedam. Als je de oude huurprijs blijft betalen en daarbij schriftelijk bezwaar achterwege laat, moet de verhuurder voor 1 oktober een aangetekende herinneringsbrief sturen, waarin hij verzoekt om alsnog met de huurverhoging in te stemmen. Daarna heb je als huurder tot 1 november de tijd om alsnog schriftelijk bezwaar te maken bij de Huurcommissie.

Actiebereidheid groot

Volgens Willy Lourenssen van huurdersvereniging Salland is de actiebereidheid onder huurders groot. ‘Uit het hele land krijg ik telefoontjes van huurders. We gaan kijken hoe we in het najaar de handen ineen kunnen slaan’, aldus Lourenssen. ‘Niets doen is geen optie. We moeten individuele huurders activeren.’

Meldpunt Huuralarm

Dit jaar mochten verhuurders de huren opnieuw tussen de 4 en 6,5 procent verhogen, afhankelijk van het inkomen van de huurder. Via het Meldpunt Huuralarm kreeg de Woonbond een stroom aan meldingen van huurders die in de problemen komen door deze huurverhoging.

huurdersorganisatie
inkomensafhankelijke huurverhoging
jaarlijkse huurverhoging

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen