PVV trekt steun voor gluurverhoging in

26 april 2012

De PVV trekt de stekker uit de extra huurverhoging  voor huurders met een huishoudinkomen boven de 43.000 euro. Dat liet PVV-Kamerlid Eric Lucassen weten via Twitter.

Stop de gluurverhoging
Stop de gluurverhoging

De Tweede Kamer was op 12 april al akkoord gegaan met het wetsvoorstel dat regelt dat huurders met een inkomen boven de 43.000 euro een huurverhoging van 5% boven inflatie kunnen krijgen, de zogenaamde gluurverhoging.

Het voorstel ligt nu bij de Eerste Kamer. Als de PVV het voorstel niet meer steunt, is de kans een stuk groter, dat er in de Eerste Kamer geen meerderheid meer voor te vinden is .

Het is ook mogelijk dat de Eerste Kamer het wetsvoorstel controversieel zal verklaren. Hierover wordt op 8 mei gesproken. Als het plan controversieel wordt verklaard stelt de Eerste Kamer de behandeling uit. De Woonbond heeft afgelopen zaterdag al een oproep gedaan om het voorstel controversieel te verklaren en behandeling stop te zetten.

Vandaag werd ook bekend dat parlementaire enquête over het functioneren van woningcorporaties wordt uitgesteld. Pas na de verkiezingen start de Tweede Kamer met de voorbereiding van de enquête.

betaalbaarheid
inkomensafhankelijke huurverhoging

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen