Persbericht

Ronald Paping voorgedragen als wethouder in Arnhem

25 mei 2018

Woonbonddirecteur Ronald Paping is vandaag voorgedragen als wethouder Financiën, Wonen en Armoedebeleid in Arnhem. Dat maakten de Arnhemse coalitiepartijen vandaag bekend.

Paping: ‘Met een dubbel gevoel neem ik afscheid van de Woonbond. Ik verlaat een betrokken organisatie die zich samen met huurders inzet voor het belang van huurders en woningzoekenden. Tegelijkertijd kijk ik uit naar de nieuwe uitdaging, waar ik me als wethouder ook met wonen mag bezighouden.’

Paping werd in 2007 Algemeen Directeur bij de Woonbond. In zijn periode als directeur verzette de Woonbond zich tegen de enorme huurstijgingen nadat in 2013 het inflatievolgende huurbeleid werd los gelaten, werd er een sociaal Huurakkoord gesloten  om de huurstijgingen in de sociale sector te beperken, werd er een convenant gesloten om werk te maken van energiebesparing in de huursector en kregen huurdersorganisaties een gelijkwaardige positie in het overleg met gemeenten en corporaties over het lokale woonbeleid.

‘Namens het bestuur wil ik Ronald bedanken voor de ruim 11 jaar waarin hij zich met volle overtuiging heeft ingezet voor het belang van huurders en waarin hij echt hét boegbeeld van de Woonbond was,’ zegt Ton Selten, voorzitter van het bestuur van de Woonbond. ‘In een tijd waarin er vanuit politiek Den Haag veel op huurders is afgekomen heeft de Woonbond onder leiding van  Ronald altijd duidelijk het geluid van huurders laten horen. Dat dat geluid door huurders wordt gewaardeerd blijkt ook wel uit het feit dat steeds meer huurders bij de Woonbond zijn aangesloten.’ Eind 2007 waren er 1.3 miljoen hurende huishoudens bij de huurdersorganisatie aangesloten, eind vorig jaar stond de teller op ruim 1.6 miljoen.

Voordat Paping directeur werd van de Woonbond was hij werkzaam bij de Abvakabo FNV waar hij gedurende tien jaar diverse functies bekleedde. Van 2002 tot 2006 was hij lid van het dagelijks bestuur en coördinator van het arbeidsvoorwaardenbeleid bij de Abvakabo. Paping wordt op 30 mei geïnstalleerd als wethouder.

medewerker woonbond

Persvoorlichter

Marcel Trip
06-30329497
uitsluitend voor journalisten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen