Rotterdammers stemmen over sloopplannen

29 november 2016

Morgen kunnen Rotterdammers naar de stembus om te stemmen over de geplande sloop van duizenden betaalbare huurwoningen. In de Woonvisie plant het stadsbestuur een afname van de betaalbare woningvoorraad met 20.000 woningen. Het actiecomité woonreferendum verzamelde voldoende handtekeningen om een referendum te houden over de sloopplannen.

Rotterdamse huurders in actie tegen de plannen voor sloop van 20.000 betaalbare huurwoningen.

Steeds meer bekende Rotterdammers spreken zich uit tegen de Woonvisie van wethouder Schneider. Van rockzangeres Elle Bandita tot rapper Winne. Van sociaal advocaat Carrie tot acteur Martin van Waardenberg. Het actiecomité Woonreferendum plaatste vandaag een overzicht op zijn website.

Herinnering op Facebook of Twitter

De tegenstanders van de Woonvisie voeren de laatste dagen online volop campagne. Zo zijn ze een actie gestart om waarmee mensen op sociale media automatisch een oproep kunnen delen aan hun vrienden om te gaan stemmen. ’Herinner zo veel mogelijk van je Rotterdamse vrienden wat hen woensdag te doen staat. Via Thunderclap kun je instellen dat er die ochtend automatisch een berichtje wordt geplaatst via je Facebook en/of Twitter, zodat iedereen weet dat je die dag tegen de Woonvisie gaat stemmen’ schrijft het actiecomité. 

Woonbond tegen sloopplannen Rotterdam

De Woonbond roept Rotterdammers op tegen de Woonvisie te gaan stemmen. Vergeleken met andere grote steden zit Rotterdam krap in de sociale huurwoningen ten opzichte van de doelgroep en de wachttijden voor sociale huurwoningen zijn nu al lang in Rotterdam.

sloop

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen