Rotterdamse raad omzeilt vraag sloop betaalbare woningen

29 augustus 2016

Vorige week besloot de Rotterdamse gemeenteraad welke vraag voor moet liggen bij het woonreferendum dat eind november wordt gehouden. Een meerderheid van de Rotterdamse raad koos voor de vraag: ‘Bent u voor of tegen de Woonvisie Rotterdam?’

Sloop van woningen

Leefbaar Rotterdam, D66, CDA en VVD hebben voor deze verkiezingsvraag gestemd. De coalitiepartijen en de VVD wilden niet vragen of de Rotterdammers voor of tegen de afname van de goedkope woningvoorraad zijn. Zij vinden deze vraag te smal en niet neutraal, omdat de Woonvisie over meer gaat dan alleen de sloop van 20.000 goedkope woningen.

Betaalbare woningvoorraad

Terwijl de directe aanleiding voor het aanvragen van het referendum de geplande sloop van 20.000 betaalbare huurwoningen is. De vraag of Rotterdammers voor of tegen de afname van de goedkope woningvoorraad zijn lag dan ook voor de hand. Ruim 13.000 Rotterdammers steunden de referendumaanvraag met hun handtekening.

Woonvisie betekent minder betaalbare woningen

De samenwerkende huurdersorganisaties in het Actiecomité Woonreferendum zitten niet bij de pakken neer. ‘Des te meer hebben we jullie hulp nodig voor een steengoede TEGEN-campagne, waarbij we zo veel mogelijk Rotterdammers uit kunnen leggen wat deze Woonvisie voor Rotterdam betekent, in het bijzonder voor de betaalbare woningvoorraad’, zo laat het actiecomité weten op haar Facebookpagina.

sloop

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen