Schimmel in huurwoningen

25 april 2017

Meerdere huurders van corporatie Havenststeder in Capelle aan den IJssel ervaren al jarenlang problemen met schimmel in de woning. Het consumentenprogramma Radar besteedde gisteren aandacht aan deze problemen.

Kozijn met schimmel

In Capelle aan den IJssel kampen drie vrouwen in hetzelfde woonblok met schimmels in hun huurwoningen. Volgens hen doet de woningcorporatie Havensteder niet genoeg om de problemen aan te pakken.

‘Niet serieus genomen’

Een van de huursters die al acht jaar in een schimmelige woning woont geeft in de reportage aan wat steekt, in het contact met Havensteder:  ‘Dat ik niet geloofd wordt. Dat ik niet serieus wordt genomen.‘ Een veelgehoorde klacht aan de Huurderslijn laat de Woonbond weten in de uitzending. ‘Huurders krijgen vaak te horen dat het aan hun gedrag ligt en niet aan de kwaliteit van de woning, terwijl de kwaliteit van de woning vaak een rol speelt in dit soort klachten.‘

Huurcommissie

Om een verhuurder toch in beweging te krijgen, kunnen huurders naar de Huurcommissie stappen. Die kan besluiten tot een tijdelijke huurverlaging oplopend tot veertig procent van de huurprijs. Lees hier meer over in onze huurdersvraag, ‘Ik heb schimmel in huis. Wat nu?’.

Havensteder heeft in de uitzending bij Radar laten weten op zoek te gaan naar een oplossing.

onderhoud

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen