Stem Gluurverhoging tot woord van het jaar

3 december 2012

De redactie van de Dikke Van Dale heeft het woord ‘gluurverhoging’ genomineerd voor de verkiezing van het woord van het jaar in de categorie politiek.

Stop de gluurverhoging
Stop de gluurverhoging

De term 'gluurverhoging' werd begin dit jaar geïntroduceerd door de Woonbond om de inkomensafhankelijke huurverhoging te omschrijven, waarbij verhuurders inkomensgegevens van hun huurders kregen van de belastingdienst.

Stemmen kan tot en met 17 december op http://woordvanhetjaar.vandale.nl/

Gluurverhoging is door Van Dale genomineerd in de categorie politiek. Andere genomineerden in deze categorie zijn ‘Kunduzakkoord’, ‘poldervriendelijk’, ‘premieoproer’ en ‘weglooppoliticus’. Andere categorieën waarin gestemd kan worden zijn sport, economie, lifestyle en jongeren. Daarnaast is er nog een algemene categorie. Hierin strijden woorden als ‘grexit’, ‘facebookmoord’ en ‘nivelleringsfeestje’ om de titel Woord van het jaar 2012.

De Woonbond startte de actie ‘Stop de gluurverhoging’ toen in februari bleek dat de Belastingdienst al was begonnen met het verspreiden van inkomensindicaties van huurders. De Woonbond vond dit in strijd met de privacy van huurders. Bovendien moest de Tweede Kamer zich op dat moment nog uitspreken over het wetsvoorstel dat dit mogelijk moest maken.

Gluurverhoging uitgesteld

De actie had succes toen de rechter uitsprak dat de gegevensverstrekking onwettig was. Minister Spies gaf direct gehoor aan de uitspraak van de rechter, waardoor de inkomensafhankelijke huurverhoging per 1 juli 2012 van de baan was. De gluurverhoging maakt echter wel deel uit van het regeerakkoord van VVD en PvdA. De Woonbond vindt de gluurverhoging nog steeds schadelijk voor de privacy van huurders en blijft zich inzetten om deze van tafel te krijgen.

inkomensafhankelijke huurverhoging

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen