Stortkokers in Helmondse flats blijven open

17 oktober 2012

De vuilstortkokers in de Planetenflats en de Neducoflats in Helmond blijven open. Dit klinkende resultaat hebben de bewoners behaald met hun actie tegen de dreigende sluiting van de kokers door woningcorporatie Woonpartners.

vuilniszak weggooien

Voorzitter J. van Bruggen van de huurdersvereniging van Woonpartners reageert opgetogen. ‘Wij zijn heel tevreden met dit succes.’

Afgelopen zomer kondigde Woonpartners aan dat de kokers dichtgingen. Ze waren regelmatig verstopt en bovendien wilde de corporatie het scheiden van afval bevorderen. En dat kon niet met de kokers. De met name oudere bewoners protesteerden tegen de sluiting omdat ze dan naar beneden zouden moeten met hun afval.

Na tussenkomst van wethouder Frans Stienen werd een oplossing gevonden. De kokers blijven open, maar er komen beneden ook containers waar de bewoners hun afval gescheiden kunnen aanleveren. Ze kunnen dus kiezen hoe ze hun afval kwijtraken.

Twee vliegen in één klap

Ook Stienen is tevreden over deze oplossing, laat hij weten op de website van de gemeente Helmond. ‘Aan de ene kant zijn de bewoners geholpen die fysieke moeite hebben om hun afval naar de centrale ruimte te brengen. En daarnaast kunnen mensen die hier wel toe in staat zijn hun afval gescheiden aanbieden. Bewoners hoeven dus hun oude kranten en plastic niet in de woning zelf op te sparen, maar kunnen deze direct kwijt in de containerruimte. Dit is een extra gemak voor de bewoners en helpt bij het scheiden van afval. Twee vliegen in één klap dus.’ ​

leefbaarheid
onderhoud

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen