Persbericht

Streep door greep in corporatiekas gemeente Rotterdam

21 mei 2019

De Commissie Dekker stelt woningcorporatie Woonbron in het gelijk in een geschil met de gemeente Rotterdam. De gemeente wilde dat Woonbron miljoenen investeerde in het opkopen en slopen van 169 woningen die in particulier bezit zijn. De uitspraak is vandaag gepubliceerd.

De Woonbond is zeer blij met de uitspraak. ‘Het zou te gek voor woorden zijn als gemeenten de corporaties en huurdersorganisaties de wet kunnen voorschrijven. Uiteindelijk bepaalt de gemeente dan over geld dat door de huurders is opgebracht,’ zegt Paulus Jansen, directeur van de Woonbond. ‘Bovendien zou het volkomen in strijd met de wet zijn als corporaties gedwongen worden om te investeren in de koopsector of vrije huursector, waardoor ze minder te besteden hebben aan hun kerntaak.’

Het geschil tussen Woonbron en de gemeente werd voorgelegd aan een landelijke commissie onder leiding van oud-minister Sybilla Dekker. Minister Ollongren heeft laten weten de uitspraak van de Commissie over te nemen, waardoor de uitspraak bindend is.

Dit is ook een succes van de lokale huurdersorganisatie, de CPRW (Concernparticipatieraad Woonbron), die zich tegen de plannen heeft uitgesproken.
 

prestatieafspraken

Persvoorlichter

Marcel Trip
06-30329497
uitsluitend voor journalisten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen