Studentenbonden op Check je Kamer Tour

2 oktober 2012

Met een ‘mobiele studentenkamer’ reist de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) momenteel door het hele land. Deze Check Je Kamer Tour vraagt aandacht voor het grote aantal kamers dat te duur en onveilig is en wijst studenten op www.checkjekamer.nl

studente tijdens verhuizing

Op deze website kunnen studenten eenvoudig controleren of hun kamers wel aan de eisen voldoen wat betreft huur, huurtoeslag, servicekosten en brandveiligheid. In samenwerking met een aantal lokale studentenbonden heeft de LSVb de afgelopen dagen op locaties bij universiteiten en hogescholen een tent ingericht als studentenkamer, compleet met meubels, tafels, kasten en een bed.

Check je Kamer tour

De Check je Kamer tour ging vorige week van start op Het Plein in Den Haag en werd geopend met een quiz over de prijs en veiligheid van studentenkamers. Winnaar van de Check Je Kamer Quiz werd Mohammed Mohandis van de PvdA. Hij wist in de mobiele studentenkamer Jasper van Dijk (SP) en Kees Verhoeven (D66) af te troeven. De Check Je Kamer Tour trekt tot en met 3 oktober door het land.

Online checklist

Studenten in Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Zwolle, Delft, Amsterdam (en morgen Groningen) konden in de mobiele studentenkamer terecht voor vragen en informatie over huurprijzen, brandveiligheid, servicekosten en huurtoeslag. Ook konden ze meteen de online checklist invullen op www.checkjekamer.nl. De huurprijscheck is gebaseerd op het puntenstelsel en het aparte puntenstelsel voor onzelfstandige kamers. Studenten kunnen ook checken of ze recht hebben op huurtoeslag, of hun kamer of studentenhuis wel brandveilig is en of hun servicekosten wel kloppen.

Servicekosten

Ook de Woonbond gaat binnenkort ‘on tour’. Van 8 t/m 12 oktober besteedt de Woonbond extra aandacht aan servicekosten in het kader van de Actieweek Servicekosten. De uitkomsten van een onderzoek onder lidorganisaties naar servicekosten worden gepresenteerd en er gaat een Servicekostenbus op pad om bewonerscommissies en huurdersverenigingen te adviseren over besparingen. Tijdens de actieweek gaat de bus op bezoek bij huurders van een woningcorporatie, een commerciële verhuurder en een complex met seniorenwoningen.

Gratis handleiding

Eind september hebben alle lidorganisaties van de Woonbond de gratis handleiding ‘Besparen op servicekosten: het kan!’ ontvangen. Deze handleiding beschrijft hoe u de servicekostenproblematiek kunt aankaarten bij uw verhuurder en hoe u voor verschillende (service)kostenposten kunt nagaan of die hoger liggen dan gemiddeld.

jongeren
studentenhuisvesting

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen