Symposium de Woningmarkt op de rit

16 april 2019

Hoge huurprijzen, lange wachtlijsten, middeninkomens die tussen wal en schip vallen omdat de sociale huursector voor ze is afgesloten en de commerciële huursector onbetaalbaar is, jongeren die nergens terecht kunnen en senioren waar geen geschikte woning voor is om naar door te stromen. De woningmarkt piept en kraakt.

Op donderdag 23 mei organiseert de Woonbond een landelijk symposium in het Spoorwegmuseum in Utrecht over de noodzaak voor een radicaal ander volkshuisvestingsbeleid. We gaan met elkaar in gesprek over oplossingen voor al deze problemen. Samen met onze achterban en belanghebbende maatschappelijke organisaties werkt de Woonbond aan een nieuw Plan voor de Volkshuisvesting. Dat plan bevat een samenhangende visie op de problemen die zich voordoen op de In diverse sessies gaan we met elkaar het gesprek aan. Zo woningmarkt en oplossingen die deze problemen bij de wortel aanpakken.

Plan voor de volkshuisvesting

Samen met onze achterban en belanghebbende maatschappelijke organisaties werkt de Woonbond aan een nieuw Plan voor de Volkshuisvesting. Dat plan bevat een samenhangende visie op de problemen die zich voordoen op de woningmarkt en oplossingen die deze problemen bij de wortel aanpakken. Tijdens het symposium gaan we in gesprek over de belangrijkste vraagstukken en verzamelen we input voor het definitieve plan, dat we eind 2019 zullen vaststellen.

Aanmelden

We gaan onder andere in gesprek met stadsgeograaf Cody Hochstenbach, Marja Appelman (directeur Woningmarkt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken), Nibud-directeur Arjan Vliegenthart, Yasin Torunoglu (wethouder Eindhoven) en voorzitter van CNV Jong Semih Eski. Dit symposium is bedoeld voor bestuursleden van huurdersorganisaties en voor managers en directeuren van verhuurders in de sociale en commerciële sector, voor wethouders wonen en voor beroepskrachten van belanghebbende maatschappelijke organisaties. Meepraten? meld je direct aan!

Woonbonddiensten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen