Tilburgers tegen Rotterdamwet

29 januari 2021

Inwoners van Tilburg zijn een petitie begonnen tegen de Rotterdamwet. Zij willen niet dat mensen door de Rotterdamwet het recht op een woning ontzegd kunnen worden.

Tilburg (2013)

Onder de Rotterdamwet kunnen woningen geweigerd worden aan mensen met een inkomen uit een uitkering of een laag inkomen. 

Onderzoek toont aan dat Rotterdamwet niet werkt

Volgens sommige bestuurders zou de Rotterdamwet helpen om overlast tegen te gaan en achterstandswijken te verbeteren. Uit onderzoek blijkt keer op keer dat dit niet het geval is. 

Waar moeten deze mensen heen?

Inwoners uit Tilburg willen dat de Rotterdamwet uit de wet wordt geschrapt. ‘Waar moeten deze mensen dan heen, als zij geen recht meer hebben op woningen in de betreffende steden? Mogen wij deze mensen zomaar het recht ontnemen om te wonen? En dat alleen maar omdat zij pech hebben op de reguliere arbeidsmarkt?‘ 

Rotterdamwet forse inbreuk grondrechten woningzoekenden

De Woonbond vindt dat de Rotterdamwet een forse inbreuk op grondrechten van woningzoekenden is. Beter is het om af te zien van het weren van huurders en om de focus te leggen bij het rechtstreeks aanpakken van armoede, woonoverlast en criminaliteit in de wijken en door in wijken te investeren.

beschikbaarheid

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen