Twee grote demonstraties tegen falend woonbeleid

12 augustus 2021

Huurders en woningzoekers gaan de straat op tegen de wooncrisis én voor goede en betaalbare woningen. Met twee grote acties die zich richten tegen het woonbeleid dat ervoor gezorgd heeft dat er een enorm tekort aan betaalbare woningen is, en veel huurders te duur wonen, of met een tijdelijk huurcontract zitten opgezadeld. 

Huurprijzen zijn onbetaalbaar geworden, het aantal daklozen is verdubbeld en steeds meer mensen wonen tijdelijk, onzeker of te duur. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn veel te lang omdat de sociale sector wordt afgebroken. De vrije sector is te duur en ook een koopwoning is voor velen onbereikbaar. Wie geen dikke portemonnee heeft, wordt de stad uitgejaagd. Dat kan én moet anders, vinden de organisaties achter de acties, waaronder de Woonbond. 

Woonprotest 12 september Amsterdam

Het eerste protest start om 14:00 uur in het Westerpark in Amsterdam. Lees meer informatie op woonprotest.nl

Woonopstand 17 oktober Rotterdam

Om 14:00 uur start in Rotterdam de Woonopstand. De precieze locatie wordt nog bekend gemaakt. Lees meer informatie op woonopstand.nl.

Van wanbeleid naar woonbeleid

De Woonbond steunt beide demonstraties. Wij eisen beleid dat voor goede en betaalbare woningen zorgt. Woonbeleid voor meer betaalbare woningen, lagere huren en woonzekerheid en goede woningen voor iedereen. 

Doe mee!

Doe mee! En deel de acties op je sociale media met #woonprotest en #woonopstand. Je kunt je ook aanmelden op de evenementen van woonprotest en woonopstand op Facebook en natuurlijk al je vrienden en kennissen uitnodigen. Daarnaast komt er nog actiemateriaal beschikbaar om te verspreiden. Hou de websites in de gaten.

Dit nieuwsbericht is later aangepast. Dit omdat de datum van het protest in Rotterdam is gewijzigd. (was 23 oktober, wordt 17 oktober) en omdat het startpunt van het protest in Amsterdam is gewijzigd (was 14 uur op de Dam, wordt 14 uur in Westerpark, met na afloop van podiumprogramma een mars naar de Dam)

actie
beschikbaarheid
betaalbaarheid

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen