Tweede Kamer debatteert over verhuurderheffing

13 december 2016

Komende woensdag  debatteert de Tweede Kamer over de verhuurderheffing. Het gaat over een wetswijziging waardoor het voor corporaties mogelijk wordt een ‘korting’ te krijgen op de heffing. Tegelijkertijd gaat het tarief voor de heffing per woning omhoog, zodat er in totaal net zo veel wordt betaald aan verhuurderheffing. ‘De huurders blijven dus betalen voor deze onrechtvaardige heffing en alle kortingen zijn een sigaar uit eigen doos,’ concludeert Woonbonddirecteur Ronald Paping.

Zak met geld

Corporaties kunnen korting krijgen op de verhuurderheffing door woningen met een huurprijs onder de aftoppingsgrens te bouwen, woningen te slopen in krimpregio’s en door te investeren in Rotterdam Zuid.

Steeds meer partijen tegen verhuurderheffing

Inmiddels nemen steeds meer politieke partijen afstand van de huidige verhuurderheffing. In verkiezingsprogramma’s laten bijna alle partijen weten iets aan de heffing te willen doen. Dat varieert van het verlagen van de heffing, tot totaal afschaffen of omzetten in een investeringsplicht.

Belasting voor sociale huurders

De Woonbond ziet de verhuurderheffing als een onrechtvaardige  belasting op sociale huur, waardoor de huren voor veel mensen onbetaalbaar zijn geworden. Steeds meer huurders zitten financieel in de knel. De verhuurderheffing bedraagt dit jaar 1,7 miljard euro en loopt jaarlijks op.

Tweede Kamer
verhuurdersheffing

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen